Waar word je nou echt dik van?

Ik moet er nog een beetje inkomen! :D
Zo postte ik net een bericht (dag 3 van Reboot) op mijn gewone Facebook pagina, terwijl dat voor de leden van het Harry Potterjaar was, die exclusief toegang hebben tot Reboot.
Reboot is een dagelijks oefenprogramma voor leden, waarbij ik deel hoe ik in 100 dagen 15 kilo afval. Ja, zonder dieet of idioot sporten.
Ik gebruik het boek The Gabriel Method van Jon Gabriel als basis. Hij legt uit dat je lichaam dik wil zijn. Het heeft daar goede redenen voor. En inmiddels heb ik zo n donkerbruin vermoeden dat 15 kilo gewichtsverlies zo ongeveer staat voor 15 redenen.
Waarvan ik de eerste maar al te goed ken.
You see; het gewicht is maar bijzaak.
Ten eerste is je gewicht totaal niet gerelateerd aan je inname. We kennen allemaal die collega die zich ongans kan eten en geen gram aankomt. En anderen komen al aan van water.
En dat is maar goed ook!
Het lichaam bepaalt namelijk zelf wat voor jou een veilig gewicht is, en kan vervolgens echt met heel weinig voedsel al die broodnodige vetlaag aanleggen.
En andersom kan t lichaam, als t denkt dat t voor jou van levensbelang is dun en snel te zijn, al het eten er aan de achterkant weer uitgooien zonder enige reserves op te slaan.
Maak dus nooit de fout dat je denkt ook maar iets te zeggen hebt over hoe dik je bent; jouw lichaam wint altijd. Het zal je dwingen vet en suiker te eten, goedschiks of kwaadschiks, als t lichaam denkt dat er zo snel mogelijk grote hoeveelheden vet nodig zijn.
Maar er is meer. En daar gaan die 15 redenen over.
Iedere kilo is als het ware één reden waarom jouw lichaam vet wil opslaan. En mijn belangrijkste is;
werkverslaving.
Door mijn werkverslaving zit mijn bewustzijn al bijna tien jaar in de computer, en niet in mijn lichaam. Daardoor mis ik eetmomenten, want “nog ff doorwerken en dan is t af”
Vervolgens slaat mijn lichaam – als t eindelijk gevoed wordt – die boel voor de zekerheid maar op in vet want wie weet hoe lang t nog duurt voor er weer wat langs komt.
Op de dag dat ik mijn tien boeken afmaakte stond ik om half 8 s avonds nog achter mijn bureau, ongedoucht, net niet meer in ochtendjas maar meer dan n joggingbroek was t niet.
Ik had de hele dag geen maaltijd zittend gegeten, had enorme honger, en over 15 minuten moest ik weg om les te geven.
15 minuten om te douchen en te “eten”.
Geen wonder dat mijn lichaam de laagjes vet op elkaar metselde, ik verwaarloosde het gewoon en keek er een decennium niet naar om. De enige reden dat het er zo goed uitziet na al die jaren misbruik, is OMDAT het zo slim is geweest vet op te slaan. Als t dat niet had gedaan was ik allang dood geweest waarschijnlijk. Dus nee, ik neem t mijn lichaam niet kwalijk.
In Reboot heb ik al een aantal keren laten vallen;
“Afvallen is niet makkelijk. Maar niet om de redenen die je denkt.”
Daar bedoel ik mee dat wat jij dacht dat “het werk” was bij afvallen (zelfbeheersing en matiging) niet het echte werk is. Het echte werk is door al je trauma’s en rotzooi heenwerken waarom jouw lichaam uberhaupt die FAT-ON schakelaar omzet. Bij mij staat absoluut op nummer 1 de werkverslaving en daarmee gepaard gaan, het niet voelen waar mijn lichaam behoefte aan heeft. Jon Gabriel zegt; “Eet wanneer je honger hebt.” Maar wie verslaafd is, voelt helemaal geen honger. Voelen wanneer je honger hebt, en dan pas, of al, gaan eten, is zo ongeveer het moeilijkste wat er is.
Ik denk dat ik met mijn eerste “reden” het onder controle krijgen van mijn werkverslaving wel even zoet ben. En daarna zie ik nu al aankomen; de vriendin die me verraden heeft, en de minnaar die me dumpte.
En het loont altijd. Want hoe lang je er ook over doet om slank en gespierd te worden, al die oude zooi wilde je toch al niet meenemen naar je mooie nieuwe body.

~Suzanne
M Yoga Nijmegen

 

REBOOT je inner Warrior Woman

klik de foto om naar Reboot te gaan

Wil jij ook je innerlijke actieheldin tot leven wekken?
Wist je dat dit je volledige aandacht nodig heeft?
Het lichaam van je dromen krijgen doe je er niet even bij, naast pak m beet tien boeken schrijven, een kind krijgen, of de wereld redden.
Prioritize baby.
En ik weet dat want ik heb die tien boeken geschreven, en mijn lichaam van 2009 (zie foto) bestaat niet meer. Het is tien kilo zwaarder.

Maar er is ook goed nieuws. Ik heb het twee keer eerder gedaan; mijn lichaam verandert. In 2005 ben ik tien kilo afgevallen, en in 2009 heb ik mijn lichaam in all muscle veranderd. Beide transformaties waren binnen een aantal maanden.
Want ook in 2005 en 2009 was ik er heilig van overtuigd dat ik succes zou hebben. Het was niet de hometrainer (2005), het was zelfs niet de twee keer per dag yoga (2009). Wat er gebeurde was dat iedere keer dat ik op die fiets klom, of iedere keer als ik op de yogamat stond, ik het beeld dat ik van mijn nieuwe lichaam had bevestigde. Ik zag mezelf als die sterke Nikita iedere keer als ik mijn yoga deed of op de fiets zat.

Ga voor de hoofdprijs

Je krijgt altijd precies wat je wilt. In 2005 had ik geen duidelijk beeld mezelf onder de 60 kilo. Dus kwam ik er ook niet onder. Sterker nog, ik kreeg er al weer snel twee kilo bij.

Maar als ik naar mijn lichaam kijk dan weet ik dat ik op mijn 19e onder de 60 woog en alleen maar spieren was. Er is absoluut geen enkele reden, anders dan wat ik me in mijn hoofd kan voorstellen, dat ik niet hetzelfde lichaam en zelfs dezelfde spijsvertering kan krijgen als toen.
En daarom weet ik;
het is aan mij.
Ik mag bepalen hoeveel ik weeg, én hoe ik dat ga “bereiken”. En als ik weinig vraag, krijg ik weinig. En als ik ALLES vraag krijg ik ALLES.

Dus omdat ik in het verleden, met de kennis van toen, al zoveel heb bereikt, ga ik nu op mijn 45e voor de hoofdprijs. Ik ga val nog dit jaar af van 73 kilo naar 58, all muscle. En ik heb de spijsvertering van een 19 jarige en ik kan alles eten wat ik wil.
En ik ga dat doen door één of twee keer per dag yoga. En ik neem mijn self-practice op met mijn programma Reboot.

Wat ik altijd super irritant vind zijn mensen die achteraf met hun before en after pictures komen. Wat heb je daaraan? Natuurlijk, als straks mijn YouTube kanaal gevuld is met Warrior-me én Curvy-me dan kun je het verschil wel zien, maar ik wil het delen as I go.

Daarom heb ik Reboot bedacht; om met jou te delen dat het echt kan.
En dat er absoluut geen reden is, waarom jij niet precies dezelfde resultaten zou kunnen krijgen.
On YOUR terms.

~Suzanne

Advertenties