curriculum 2017-2018

Studieprogramma feestjaar 2017-2018

Om te vieren dat ik twintig jaar yoga doe, geef ik een feestjaar! Ik cover alle methodes, van de meest klassieke, tot de meest invloedrijke docenten van onze tijd. 

de kern

Door de opbouw van het jaar, leer je vijf yogavormen;
van toegankelijk tot uitdagend.
En leer je de kwaliteiten van alle richtingen te combineren.
Yoga with Adriene is laagdrempelig.
Saswitha en Ashtanga yoga is gedegen.
Rockstar Yoga is het geheim voor alle gevorderde houdingen.
Shiva Rea is onmisbaar voor je thuispractice
Honey (Meghan Currie) elegant en uitdagend.

In één jaar leer je alles wat je nodig hebt om je leven lang yoga te kunnen doen.

Het jaar bestaat uit vijf blokken.
Het curriculum van hatha yoga (Gryffindor, Hufflepuff en Slytherin) en poweryoga (Ravenclaw) is hetzelfde, behalve het tweede blok.

We starten 4 september en de blokken zijn niet los te koop.

blok 1: Yoga with Adriene
Yoga with Adriene is de ideale manier om kennis te maken met yoga; toegankelijk, grappig, en als t je bevalt kun je op YouTube een schat aan gratis lessen vinden van haar.
Je krijgt 12 geschreven Yoga with Adriene lessen, via het online programma.

blok 2: Saswitha Yoga (hatha yoga)
De oudste en grootste yogaschool van Nederland, waar nog steeds de meest gedegen yogadocenten van ons land vandaan komen. Ik neem je in stilte mee op een reis langs de essentie van yoga, en op zoek naar het licht in onszelf, waar we precies met de kerst arriveren ;)
Je krijgt ook 8 geschreven Saswitha lessen, via het online programma.

blok 2: Ashtanga Yoga (Ravenclaw)
Deze oervorm van poweryoga, is to this day de basis voor poweryoga, vinyasa yoga, flow yoga, dynamische yoga, enzovoorts.
Waar de andere poweryoga vormen zeer creatief zijn, is deze vaste serie juist de makkelijkste manier om een eigen practice op te bouwen. Je leert t zo.
Als ik op vakantie op een hele mooie plek ben, en ik wil iedere dag s ochtends yoga doen, bijvoorbeeld bij de zee, dan doe ik altijd Ashtanga Yoga.
Het is niet zo spannend, maar je hebt m altijd in je hoofd zitten, én je krijgt er prachtige spieren van. Kijk maar naar Madonna in the Next Best Thing, waar ze een Ashtanga docent speelt.
Je krijgt ook 4 geschreven Ashtanga lessen, via het online programma.

blok 3: Rockstar Yoga
Het gedachtengoed van Sadie Nardini die met één revolutionaire twist, de magie van het veilig bewegen in álle houdingen uitlegt. Zeg maar dag met je handje tegen blessures, voetproblemen, bekkenproblemen, rug problemen. Wil je je er verder in verdiepen dan kun je de Rockstar Yoga Teacher Training online volgen.
Bovendien; grote kans dat je ineens vloeiend door houdingen gaat als de kraai, hoofdstand, en de zonnegroet!
Quite magical, right? ;)
Je krijgt ook 12 geschreven Rockstar lessen, via het online programma.

blok 4: Yoga Shakti
De yoga van Shiva Rea. Lang geleden, in de tijd dat de dieren nog praatten, was Shiva Rea de eerste die van Ashtanga yoga iets anders maakte. Creatiever. Mooier. Boeiender. Fijner! Haar dvd box Yoga Shakti is tot de dag van vandaag niet alleen de mooiste videos, opgenomen op de stranden van Goa, maar ook de meest gedegen DIY training die je jezelf cadeau kunt doen.
Je krijgt ook 12 geschreven Yoga Shakti lessen, via het online programma.

blok 5: Honey
We eindigen zoet met de yoga van Meghan Currie! Meghan is dé yogadocent van dit moment, met adembenemende YouTube time lapses, die een hele generatie yogadocenten heeft beïnvloed. Een cursist die haar allereerste lessen volgde in Vancouver, zei later tegen haar;
“Toen jij ging reizen, zag ik nog jaren jouw manier van bewegen in alle docenten die na je kwamen. They had Meghan Currie imprinted on their bodies.”
Dat gaan wij dus ook doen.
Je krijgt ook 12 geschreven Honey lessen, via het online programma.                           

Iets voor jou?!

Het studiejaar 2017-2018 is hét perfecte studiejaar als je al yoga doet en er meer over wilt weten. Maar óók als je wilt beginnen, en juist dat “old skool” cursus gevoel wilt hebben. Echt een avond om naar uit te kijken.
Toen ik in 1998 met yoga begon was een cursus volgen nog echt iets bijzonders. Je keek ernaar uit, en liet die wekelijkse les onder geen beding schieten. 
En tijdens mijn vierjarige yogaopleiding was er dat speciale gevoel, je allemaal tegelijkertijd in de stof te verdiepen.
Het Harry Potterjaar is dat allemaal;
Het wekelijkse moment om naar uit te kijken
en een online gedeelte voor wie daar behoefte aan heeft.

Klik hier voor
 de Hazenkamp Nijmegen
de Inner Circles in de binnenstad

 

 

Advertenties